Find en billig forsikring

Når vi danskere skal tegne en forsikring af den ene eller anden art, er vi ofte tilbøjelige til bare at skrive under på det første og bedste tilbud, fordi vi ganske enkelt ikke kan overskue at undersøge markedet for de allerbedste tilbud. Mange af os er samtidig ikke engang klar over, at der faktisk kan være stor forskel på pris og omfang fra forsikring til forsikring.

Hvis du kan nikke genkendende til bare én af ovenstående situationer, så kan du med fordel fortsætte læsningen om hvordan du finder en billig forsikring. I denne artikel komme vi nemlig omkring en lang række råd, der alle kan være med til at spare dig for mange penge på den lange bane – også selvom, at du allerede har tegnet din pågældende forsikring.

Hvordan opnår jeg en billig forsikring?
Når du skal finde en billig forsikring, der samtidig dækker dine behov, er der rigtig mange muligheder at gøre det på. Som tidligere nævnt, er det rigtig vigtigt, at du ikke bare vælger det første og bedste tilbud. Du skal nemlig undersøge dine muligheder grundigt, så du kan sammenligne og se, hvad der matcher bedst med dine behov og krav samt pengepung. Forsikringer er individuelle, så det er ydermere essentielt, at du får styr på dine behov. Mange af os er nemlig under- eller overforsikret, og vi risikerer dermed ikke at få dækket vores eventuelle skader fuldt ud, eller også betaler vi alt for meget for en for stor dækning, fordi vi ikke ved, hvilke dækninger, vi har brug for.

Den måske bedste og mest effektive måde at indhente rabatter på er ved at samle alle dine forsikringer hos det samme selskab. Mange forsikringsselskaber er nemlig ofte villige til at give en klækkelig rabat, hvis du til gengæld er villig til at tegne mere end én forsikring hos dem. Hvis du blot har en enkeltstående forsikring tegnet, så vil du omvendt modtage et kæmpestort tillæg fra forsikringsselskabet.

En højere selvrisiko kan også give dig en billigere forsikring, fordi du i så fald også selv betaler en del af erstatningen. Du skal dog være yderst opmærksom på, at det også skal kunne betale sig at have en høj selvrisiko i sidste ende. I nogle tilfælde kan det således give god mening at have en højere præmie og en lavere selvrisiko – det er op til dit personlige rådighedsbeløb.

Sidst men ikke mindst er det også en god idé at tjekke, om et eventuelt medlemskab i en fagforening kan udmunde i rabatter. De store fagforeninger er nemlig i mange tilfælde i stand til at forhandle gode tilbud på plads til deres kunder.

For at opnå de allerbedste tilbud, skal du generelt være villig til at investere en hel del tid i processen. Det kan således føles som at lede efter en nål i en høstak, når den perfekte forsikring skal lokaliseres. Men hvis du lægger nok kræfter i arbejdet, så skal det perfekte forsikringstilbud nok dukke op. Besparelserne kan f.eks. opnås ved, at du samler alle dine forsikringer hos det samme selskab. Det er endvidere også værd at undersøge, om et medlemskab hos en fagforening kan resultere i gode rabatter og i sidste ende have en positiv indflydelse på dit samlede regnskab. Ovenstående råd kan også sagtes benyttes, hvis du allerede har tegnet din forsikring, men det kræver altså, at du er villig til at bruge tid på at indhente nye tilbud og holde øje med forsikringsmarkedets udvikling jævnligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *